Kuchnia na bazie roślin | Unilever Food Solutions

Wprowadzenie

Poznaj szefa kuchni Michelle Theron z Hazendal Wine Estate. Zapoznaj się z jej wizją dotyczącą lokalnych produktów i naucz się przyrządzać dwa pyszne dania wegańskie — słodkiego kokosa i parfait z szakłakiem z dynią i gnocchi z orzechami laskowymi.

Parfait — część 1

Dowiedz się, jak przygotować ciasto na bazie roślin, zastępując tradycyjne składniki przeróżnymi odpowiednikami wegańskimi. Zapoznaj się ze wskazówkami dotyczącymi czasu i temperatur pieczenia w piekarniku.

Parfait — część 2

Przyrządź pralinę z orzechem pekana, rozpoczynając od herbaty rooibos z cytryną. Poznaj wskazówki dotyczące idealnej tekstury i temperatur.

 

Parfait — część 3

Przed gotowaniem, podgrzewaniem, schładzaniem i zamrażaniem parfaitów kokosowych należy połączyć puree z szakłaka i dżem z kumkwata. 

Parfait — część 4

Przygotuj składniki, aby stworzyć smaczny warstwowy deser roślinny!

Gnocchi — część 1

Wykorzystaj potęgę roślin, przyrządzając gnocchi. Dowiedz się, jak ugniatać i wałkować idealne ciasto przed uformowaniem i pieczeniem. 

Gnocchi — część 2

Przyrządź chrupiące i złociste gnocchi, dodaj sezonowe i słone przyprawy i uzyskaj kolorowy, jesienny wygląd.