Komfort psychiczny w pracy na kuchni | Unilever Food Solutions

Wprowadzenie: dlaczego należy wprowadzić zmiany

Zdrowie psychiczne pracowników nie służy tylko im, ale i całej firmie. W tym filmie przedstawimy zagadnienia omawiane w serii i posłuchamy szefa kuchni Gillesa, który opowie dlaczego zmiany są ważne.

Najpierw zadbaj o siebie

Dbanie o siebie to pierwszy krok na drodze do poprawienia środowiska pracy w kuchni. Posłuchamy szefów kuchni, którzy go wykonali, aby potem zatroszczyć się o swój zespół.

Jak zauważyć niepokojące symptomy w zespole

To bardzo ważne, aby nauczyć się zauważać członków zespołu, którym jest ciężko. W tym filmie dowiecie się, jak to zrobić.

Jak zacząć rozmowę z osobą, która Waszym zdaniem zmaga się z problemem

Kiedy zauważycie kogoś, komu jest ciężko, należy z nim porozmawiać, aby zapewnić mu pomoc. W tym filmie dowiecie się, jak nasi najlepsi szefowie kuchni rozpoczynają rozmowę. 

Dbanie o wspierające środowisko w kuchni

Stworzenie wspierającego środowiska w kuchni sprawi, że Twój zespół zawsze stanie na wysokości zadania. W tym filmie poznacie najważniejsze działania, które pozwolą Wam zapewnić wspierające środowisko pracy w kuchni.