This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

1. Gotowanie zgodnie z przepisami
W tym filmie dowiesz się, w jaki sposób przepisy pomagają serwować gościom dania o spójnym wyglądzie i smaku, zachować kontrolę nad stanami magazynowymi i zwiększyć zyski.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

2. Tworzenie planu pracy profesjonalnej gastronomii
Robienie właściwych rzeczy we właściwym czasie, takich jak przygotowywanie składników w najlepszej kolejności, utrzymuje restaurację na dobrej drodze do sukcesu. Dowiedz się więcej o tym, jak staranne planowanie może sprawić, że staniesz się cenionym członkiem zespołu kuchennego.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

3. Wybór składników przez kucharza
Nasi szefowie kuchni opowiadają o tym jak decydują co może być a co nie w ich potrawach. Wskazówki obejmują najlepszy sposób na stwierdzenie, czy mięso jest najwyższej jakości i korzyści z lokalnego pozyskiwania.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

4. Sekcje i podział obowiązków w profesjonalnej kuchni
Kiedy kuchnia i jej personel są zaaranżowane w sposób przemyślany i wydajny, życie zawodowe młodszego kucharza jest o wiele lepsze. Dowiedz się dlaczego.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

5. Wybór wyposarzenia i sprzętu gastronomicznego do restauracyjnej kuchni
Zestawienie tego, czego można się spodziewać po wysokiej jakości kuchni restauracyjnej. Dodatkowo sprzęt osobisty, którego potrzebuje każdy szef kuchni – w tym dobry nóż do obierania.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

6. Dobór odpowiednich metod i technik gotowania
Znajomość właściwej metody dla określonego jedzenia wzniesie Twoje gotowanie na niesamowity nowy poziom. Szef kuchni Vusi przedstawia wszystkie informacje na temat smażenia, gotowania, smażenia i nie tylko.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

7. Przyprawianie i przyprawy gastronomiczne
Dowiedz się, jak nadać potrawom równowagę i złożoność. Dowiedz się, dlaczego coś tak prostego jak wyciśnięcie cytryny lub szczypta czarnego pieprzu może wiele zmienić.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

8. Plating, dekorowanie i podawanie dań restauracyjnych
Zapewnienie klientom dobrego pierwszego wrażenia z jedzenia naprawdę poprawi ich zadowolenie i reputację Twojej restauracji. Nasi kucharze dzielą się poradami dotyczącymi potraw i prezentacji