![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/klasyczne-dania-restauracyjne/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1623424767263.jpg)
1. Gotowanie zgodnie z przepisami
W tym filmie dowiesz się, w jaki sposób przepisy pomagają serwować gościom dania o spójnym wyglądzie i smaku, zachować kontrolę nad stanami magazynowymi i zwiększyć zyski.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/klasyczne-dania-restauracyjne/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1623424819976.jpg)
2. Tworzenie planu pracy profesjonalnej gastronomii
Robienie właściwych rzeczy we właściwym czasie, takich jak przygotowywanie składników w najlepszej kolejności, utrzymuje restaurację na dobrej drodze do sukcesu. Dowiedz się więcej o tym, jak staranne planowanie może sprawić, że staniesz się cenionym członkiem zespołu kuchennego.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/klasyczne-dania-restauracyjne/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2029186904/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1623424869834.jpg)
3. Wybór składników przez kucharza
Nasi szefowie kuchni opowiadają o tym jak decydują co może być a co nie w ich potrawach. Wskazówki obejmują najlepszy sposób na stwierdzenie, czy mięso jest najwyższej jakości i korzyści z lokalnego pozyskiwania.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/klasyczne-dania-restauracyjne/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_820358815/columnctrl_parsys_1/video/image.img.jpg/1623424917824.jpg)
4. Sekcje i podział obowiązków w profesjonalnej kuchni
Kiedy kuchnia i jej personel są zaaranżowane w sposób przemyślany i wydajny, życie zawodowe młodszego kucharza jest o wiele lepsze. Dowiedz się dlaczego.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/klasyczne-dania-restauracyjne/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1623424967643.jpg)
5. Wybór wyposarzenia i sprzętu gastronomicznego do restauracyjnej kuchni
Zestawienie tego, czego można się spodziewać po wysokiej jakości kuchni restauracyjnej. Dodatkowo sprzęt osobisty, którego potrzebuje każdy szef kuchni – w tym dobry nóż do obierania.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/klasyczne-dania-restauracyjne/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_655980029/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1623425060044.jpg)
6. Dobór odpowiednich metod i technik gotowania
Znajomość właściwej metody dla określonego jedzenia wzniesie Twoje gotowanie na niesamowity nowy poziom. Szef kuchni Vusi przedstawia wszystkie informacje na temat smażenia, gotowania, smażenia i nie tylko.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/klasyczne-dania-restauracyjne/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_1545297623/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1623425106477.jpg)
7. Przyprawianie i przyprawy gastronomiczne
Dowiedz się, jak nadać potrawom równowagę i złożoność. Dowiedz się, dlaczego coś tak prostego jak wyciśnięcie cytryny lub szczypta czarnego pieprzu może wiele zmienić.
![](/szkolenia-i-konkursy-academy/akademia-ufs/kursy-szefow-kuchni/klasyczne-dania-restauracyjne/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2_1819109570/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1623425157322.jpg)
8. Plating, dekorowanie i podawanie dań restauracyjnych
Zapewnienie klientom dobrego pierwszego wrażenia z jedzenia naprawdę poprawi ich zadowolenie i reputację Twojej restauracji. Nasi kucharze dzielą się poradami dotyczącymi potraw i prezentacji