Po świątecznym i sylwestrowym dostatku, przychodzi czas na noworoczne postanowienia o zdrowszej diecie. Jak jednak można zaspokoić gości w tej kwestii, gdy na dworze chłód? W styczniu piszemy o trendach związanych z lekkim, ale jednocześnie pożywnym i rozgrzewającym jedzeniem.

Dowiedz się między innymi:

  • jak odpowiedzieć na oczekiwania gości na początku Nowego Roku?
  • jakie dania możesz przygotować z sezonowych warzyw?
  • jakie przyprawy pasują do lekkich, rozgrzewających dań?

Sprawdź aktualne trendy na styczeń!

Czy gastronomia bez odpadów jest możliwa? Światowe trendy wskazują na to, że tak. Wykorzystaj kilka technik i rozwiązań, które pozwolą na ograniczenie odpadów i zadowolenie gości, którzy coraz częściej zwracają uwagę na dobro środowiska.

Dowiesz się między innymi:

  • jak możesz zmienić swoją kuchnię w zgodzie z trendem no waste?
  • czy opłaca się wprowadzić politykę zrównoważonego zarządzania odpadami?
  • jakimi działaniami możesz ograniczyć odpady?

Sprawdź aktualne trendy na luty!

Wyśmienite jedzenie już nie wystarcza – potrzebne są dodatkowe działania, by przyciągnąć gości do restauracji. Zwłaszcza, że młode osoby coraz chętniej zamawiają jedzenie na wynos zamiast zjeść “na mieście”. Starsze osoby z kolei preferują wygodę i odpowiednią komunikację.

Dowiesz się między innymi:

  • co jest kluczowe w przyciągnięciu gości do Twojej restauracji?
  • jak na mieście jedzą różne pokolenia gości?
  • jak skutecznie pozyskać gości w każdym przedziale wiekowym?

Sprawdź aktualne trendy na marzec!