Podstawowe danie w Korei, pierożki – czyli mandu – nadziewane są wieprzowiną i kimchi, mogą być gotowane na parze, we wrzątku, smażone na głębokim tłuszczu lub na patelni. Nadzienie wkłada się do okrągłych wyciętych mandu, potem szybko zawija i gotuje. Gotowane są w rosole z suszonych ryb i wodorostów, po czym podawane z ryżowymi krakersami i warzywami lub jedzone z kimchi.

Wejdź w poniższy film i zobacz tradycyjny sposób jedzenia koreańskiego specjału.

Pierożki koreańskie

00:39

Znajdź więcej porad i ciekawostek o KUCHNI ŚWIATA

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.