Na chińskich targach można kupić ryby, mięso, świeże warzywa i suszone na zewnątrz kaczki. Takie kaczki przygotowuje się tradycyjny sposób każdej zimy – ptaki się skubie, patroszy i rozpłaszcza przez wprowadzenie do brzucha gałęzi bambusa. Doprawia się je mielonym pieprzem i solą, po czym wiesza do wysuszenia.

Obejrzyj poniższy film i sprawdź, jak prezentują się wspaniałe targi w Chinach!

Targi w Hong Kongu

00:34

Znajdź więcej porad i ciekawostek o KUCHNI ŚWIATA

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto