Receptura miesiąca na listopad
W listopadzie chętnie wykorzystujemy nietuzinkowy smak grzybów. Aby dania były bardziej pożywne, dodaliśmy do nich sporą porcję warzyw.
Nasze kulinarne propozycje to kalafiorowe risotto z oliwą pietruszkową i smardzami oraz rostbef z ziemniakami, selerem i kurkami. Takie połączenie składników sprawi, że smak proponowanych dań, z pewnością zaskoczy Twoich gości.
Polecany przepis
Kalafiorowe risotto z oliwą pietruszkową i smardzami
Sprawdź przepis
Propozycja na listopadowe danie. Klasyczne risotto przygotowuje się w rondlu i co jakiś czas podlewa bulionem lub wywarem do uzyskania pożądanej konsystencji, Alternatywnie ryż można ugotować wcześniej do 3/4 miękkości i dogotować przed serwowaniem - zabieg ten skraca czas przygotowania dania w restauracjach à la carte.

Polecane produkty
Podobne artykuły
Co otrzymujesz:
- Dostęp do treści premium
- Najświeższe trendy, inspiracje i porady kulinarne
- Darmowe, krótkie filmiki szkoleniowe bez reklam dla Szefów Kuchni
Masz już konto?
Zaloguj się tutaj