Menu

Nowe inspiracje

Zmysłowe doświadczenia

Efekt zaskoczenia

O trendzie

Eksperymentujemy w różnych dziedzinach naszego życia. Poszukiwanie nowości jest naturalne dla gastronomii, wszak szefowie kuchni wciąż testują, zaskakują smakami i sprawiają, że goście zachwycają się połączeniami, których nigdy wcześniej nie próbowali. Ekstrawaganckie zestawienia, nieszablonowe połączenia i feeria barw – to wszystko, czego oczekują współcześni goście. Wciągnij ich w niesamowitą przygodę i angażuj wszystkie ich zmysły!

„Lubię kontrastować ze sobą nie tylko różne smaki, ale i tekstury. Moja praca to codzienne dbanie o to, aby nie zapominać o kreatywności.”

„Lubię kontrastować ze sobą nie tylko różne smaki, ale i tekstury. Moja praca to codzienne dbanie o to, aby nie zapominać o kreatywności.”

Szef Paweł Kaczmarek

Szef Kuchni UFS Polska Region Południowy

Przepisy w trendzie KONTRAST SMAKÓW

Flavor recipe

Grandine a’la paella surf and turf

Lekkość owoców morza i intensywność mięsa w smaku oraz w strukturze, połączona z drobnym makaronem, przesiąkniętym sosem - to eksplozja kulinarnych wrażeń.

Flavor recipe

Schab z musem drobiowym / purée ziemniaczano-kasztanowe / galaretka pomidorowa / sos berneński / kurki / bób

Szef Kamil Tłuczek, Zwycięzca polskich eliminacji konkursu Bocuse d'Or 2023

Kontrastem może być wykorzystanie dwóch rodzajów mięsa oraz podanie elementów zimnych i gorących na jednym talerzu.

Flavor recipe

Mus czekoladowy / żel buraczano-bazyliowy / kruszonka orzechowo-karmelowa

Szefowa Santa Adata, Szefowa Kuchni UFS Łotwa i Estonia

Dobry deser nie obejdzie się bez różnorodnych faktur, w tym bez kruchych elementów. To one nadają charakteru delikatnej strukturze i kontrastują doznania smakowe.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza