Bulion – podstawa wielu dań

To właśnie na bulionie – wołowym, drobiowym, warzywnym czy grzybowym – opiera się większość dań, zarówno wegetariańskich, jak i mięsnych czy rybnych. Bulion świetnie sprawdza się w przypadku sosów,  zup, pasztetów i różnych farszów do pierogów. Jest także najważniejszą bazą rosołu. Dzięki odpowiedniemu zbalansowaniu pod względem słonego smaku, bez obaw można go dodać do dowolnego dania i później przyprawić wedle uznania, nie obawiając się przy tym, że potrawa będzie zbyt słona. Buliony Knorr mają bezpieczny skład. Większość produktów jest pozbawiona sztucznych barwników, glutaminianu sodu i konserwantów. Za to można w nich znaleźć całą masę cząstek warzyw, m.in. marchew, cebulę, pora, nasiona selera i natkę pietruszki. Buliony są sprzedawane w opakowaniach o różnej pojemności, dzięki czemu, można bez problemu znaleźć produkt, który spełni oczekiwania. Przykładowo: 0,9-kilogramowe opakowanie bulionu, pozwala ugotować aż 45 l wywaru. Z kolei 3,5 kg bulionu, pozwoli na ugotowanie aż 233 l wywaru.

 

Bulion Knorr – drobiowy, wołowy, grzybowy, a może jarzynowy?

W zależności od typu przygotowywanego dania, można wybrać bulion jarzynowy, który stworzy doskonałą bazę do potraw wegetariańskich i wegańskich lub wołowy czy drobiowy, który świetnie sprawdzi się w przypadku dań mięsnych. Bulion drobiowy to gwarancja wyrazistego i mocnego smaku kury. Z kolei bulion wołowy posiada wyraźny, wołowy smak, uzupełniony nutą aromatycznych warzyw. Interesującą propozycję stanowi bulion grzybowy, który przyciąga zmysły naturalnym smakiem i aromatem grzybów, o każdej porze roku. Wywary stworzone na bazie bulionów Knorr są niezwykle klarowne. Po ugotowaniu, nie ma konieczności ich odcedzania, co znacznie przyspiesza i ułatwia całą procedurę przygotowywania potraw.

Primerby (10)