Menu
Unilever Food Solutions » Home
  • Przepisy
  • Wiedza
    • Gotowanie
    • Biznes gastronomiczny
    • Wspieramy gastronomię podczas kryzysu
    • Kalkulator food cost
    • Broszury z przepisami
  • Szkolenia i konkursy
    • Online Akademia UFS
    • Stacjonarne Warsztaty Kulinarne UFS
    • Wydarzenia i konkursy kulinarne
     
  • Nasze Produkty
    • Wszystkie produkty
    • Bazy warzywne
    • Desery
    • Dodatki do dań
    • Herbaty i napoje
    • Lody
    • Majonezy i dressingi
    • Napoje Urban Monkey
    • Rosoły, przyprawy i sosy sałatkowe
    • Roślinne "mięso"
    • Sosy, fixy, zasmażki
    • Zupy i dodatki do zup
     
  • Jak zamówić
  • Nasze marki
    • Poznaj nasze marki
    • O nas
    • Materiały wsparcia sprzedaży
    • Katalog produktowy
     
  • Kontakt
    • Login
    • Historia zamówień
    • Moje konto
    • Historia zamówień
    • Wyloguj się
produkty
przepisy
  • {query} w produkty
  • {query} w nagrody
  • {query} w przepisy
  • {query} w inne
wszystkie
    • Zapomniałaś/eś hasła?

    • Załóż konto
    • Moje konto
    • Wyloguj się
  1. Strona główna
  2. Szkolenia i konkursy
  3. UFS Academy
  4. Wprowadzenie Do Zdrowej Kuchni
  1. UFS Academy
  • Facebook-Link opens in a new window - article - Wprowadzenie Do Zdrowej Kuchni
  • Twitter-Link opens in a new window - article - Wprowadzenie Do Zdrowej Kuchni
  • Pinterest-Link opens in a new window - article - Wprowadzenie Do Zdrowej Kuchni
  • Google Plus-Link opens in a new window - article - Wprowadzenie Do Zdrowej Kuchni

Wprowadzenie Do Zdrowej Kuchni

Uzyskaj DARMOWE wskazówki dotyczące utrzymywania zbilansowanej diety. Poznaj pomysły na zdrowe posiłki i techniki gotowania od szefowej Andrei Wu z sieci restauracji Maple & Co w Londynie ze zdrową żywnością.

02:30

Wprowadzenie

Dołącz do szefa kuchni Andrii Wu z sieci zdrowych restauracji Maple & Co z Londynu, aby dowiedzieć się, jak wprowadzić inspirujące i pełnowartościowe dania do menu. Aby uzyskać odpowiednie rezultaty bez kompromisów w zakresie smaku, musisz poznać podstawowe wyposażenie, składniki i techniki. Zaczerpnij inspiracji od szefa kuchni, aby tworzyć smaczne, zbilansowane potrawy.

 

02:45

Przygotowanie kuchni

Wyposaż swoją kuchnię w podstawowe urządzenia, które są niezbędne do przygotowania pełnowartościowych posiłków. Wagi kuchenne gwarantują dokładność, a skrobaczka do skórki cytrynowej odpowiada za świeżość. Skorzystaj z najważniejszych wskazówek dotyczących przygotowania kuchni.

03:06

Używanie pełnowartościowych składników Ingredients

Dowiedz się, jak używać odpowiednich składników do gotowania, aby nadać potrawom głęboki smak i równowagę odżywczą. Gotowanie kolorowych składników oraz wybór najzdrowszych olejów, przypraw i ziół umożliwiają przygotowywanie świeżych, smacznych i pełnowartościowych dań.

02:31

Techniki pozwalające na opanowanie podstaw

Opanuj wszystkie techniki gotowania, aby wzbogacić swoje potrawy o składniki odżywcze bez pogarszania ich smaku. Szef kuchni Andria Wu wyjaśnia wszystkie pojęcia, np. gotowanie w małej ilości płynu, fermentowanie, wyrastanie. 

04:37

Przygotowywanie misy Buddy

Dodaj pożywne, zbilansowane danie do swojego menu w postaci misy Buddy. Szef kuchni Andria Wu wyjaśnia proporcje skrobiowych i nieskrobiowych warzyw i białek, a także przedstawia sposób przygotowania zdrowego dressingu i warzyw.

04:51

Gotowanie i nakładanie misy Buddy

Przygotuj misę Buddy z dressingiem, makaronem z mąki gryczanej, tofu i kolorowymi warzywami, korzystając ze wskazówek dotyczących odpowiedniego doboru składników w celu stworzenia pysznych dań.

02:40

Przygotowywanie wegańskiego kurczaka w sosie maślanym

Stwórz przyjazną, wegańską alternatywę dla kurczaka w sosie maślanym, wykorzystując podobne konsystencje i smaki, aby uzyskać pożądane efekty — począwszy od kremowego masła kokosowego, aż po „imitującego mięso”, pieczonego kalafiora.

05:30

Przygotowywanie wegańskiego kurczaka w sosie maślanym

Obejrzyj, jak szef kuchni Andria Wu przygotowuje wegańskiego kurczaka z kremowym, doprawionym sosem, pieczonym kalafiorem, ziołami i skórką owocową.

Powiązane Kursy

    • UFS Academy
    Stek: Rzeźnictwo, Dojrzewanie I Gotowanie
    • UFS Academy
    Sztuka nakładania na talerz
    • UFS Academy
    Sous Vide
    • UFS Academy
    Od nosa do ogona

Nigdy nie przestawaj uczyć się z Akademią UFS

  • Ucz się od innych Szefów kuchni
  • 2-minutowe filmy, bez reklam!
  • Opanuj nowe umiejętności
Utwórz konto
Masz już konto? Zaloguj się tutaj
  • Przepisy
  • Wiedza
  • Szkolenia i konkursy
  • Nasze Produkty
  • Jak zamówić
  • Nasze marki
  • Kontakt
  • Newsletter
  • Wybierz swój kraj
  • Please Recycle
  • Ogólne warunki prawne
  • Informacja o prywatności
  • Informacja o wykorzystaniu plików cookie
Zapisz się na nasz Newsletter i bądź na bieżąco!

Zapisując się, otrzymasz przepisy, informacje z branży, darmowe próbki i wiele więcej.

Znajdź nas na
  • YouTube
  • Facebook
Unilever Food Solutions » Home

© 2021 Unilever Food Solutions | Wszelkie prawa zastrzeżone

Unilever Food Solutions » Home

Zainstaluj ten webapp naTwoim iPhonie Zainstaluj ten webapp na Twoim iPadzie Zainstaluj ten webapp na Twoim Androidzie Zainstaluj ten webapp na Twoim Windowsie

Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego. Dotknij poniższą ikonę aby dodać tę stronę do ekranu głównego.

x