This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

Wprowadzenie
Podobno jemy naszymi oczami, więc dowiedz się, jak polepszyć swoje umiejętności w zakresie nakładania potraw na talerz dzięki wskazówkom od szefa kuchni Coetzee z Urbanologi w Johannesburgu. Zrozum znaczenie nakładania dań na talerz w sztuce kulinarnej i stwórz idealne otoczenie dla swojej potrawy. Poznaj techniki, narzędzia i trendy, korzystając z porad i przykładów, a także przepisów sezonowych.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

Kontekst
Szef kuchni Coetzee przedstawia wizualny wpływ sztuki nakładania potraw na talerz, począwszy od praktyczności i szybkości przygotowania dania, aż po styl, tożsamość i sezonowe składniki.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

Składniki
Szef kuchni Coetzee omawia składniki, które są niezbędne do przygotowania dobrego dania. Począwszy od temperatury, aż po konsystencję — poznaj wizualne elementy i przepis na danie ze słodkimi ziemniakami serwowane w restauracji Urbanologi.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

Rodzaj zastawy stołowej
Sprawdź, jaki wpływ wywiera kształt zastawy na nakładanie potrawy na talerz. Skorzystaj z przydatnych wskazówek dotyczących układu siatki, aby dowiedzieć się, jak unikać pustych miejsc i uzyskać świetny wygląd potrawy.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

Prawidłowe a nieprawidłowe nakładanie potrawy na talerz
Korzystając z przykładu sezonowej sałatki, szef kuchni Coetzee pokazuje, jak należy, a jak nie należy nakładać potrawy na talerz, uzyskując dwa różne rezultaty. Przygotuj danie w krótkim czasie — skorzystaj ze wskazówek dotyczących kolorów, struktury i warstw, aby uzyskać doskonałe rezultaty.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

Talerz okrągły
Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi nakładania dania ze słodkimi ziemniakami, kozim mlekiem i musem rooibos, korzystając z okrągłego talerza.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

Talerz prostokątny
Szef kuchni Coetzee przedstawia sposób nakładania sałatki kalafiorowej na talerz, używając prostokątnego talerza i monochromatycznych odcieni. Eksperymentuj z wizualizacją potrawy przed jej nałożeniem, aby uzyskać niezwykły wygląd dania.