Sous Vide | Unilever Food Solutions

01:59

Wprowadzenie

Poznaj metodę gotowania Sous Vide z Jonathanem Duikerem, szefem kuchni w Café Del Sol. Szef kuchni Duiker przedstawia proces przygotowania i techniki gotowania, przyrządzając danie z kaczki z zieloną fasolką sojową. Poznaj technikę, która zapewnia spójne i kruche danie za każdym razem. 

01:20

Składniki

Szef kuchni Duiker wykłada składniki niezbędne do przygotowania dania. Począwszy od egzotycznych grzybów, aż po świeże wiśnie i pierś z kaczki — poznaj nowe dodatki uzupełniające proces gotowania soczystej potrawy w stylu Sous Vide. 

02:18

Smażona kaczka na wywarze z jagód w stylu Sous Vide

Rozpocznij od pikantnego roztworu utwardzającego do kaczki przed przyprawieniem i umieszczeniem jej w torebce Sous Vide z dodatkowymi przyprawami. Teraz nadszedł czas na przygotowanie kaczki w stylu Sous Vide. Poznaj technikę kąpieli lodowej, która przywraca pierś z kaczki do temperatury pokojowej.

03:54

Kaczka z zieloną fasolką sojową i grzybami — część 1

Nadszedł czas na nakładanie na talerz. Zacznij od opalenia kaczki i karmelizowania skóry, zanim przyrządzisz sos jagodowy i bulion na bazie kaczki.  

03:20

Kaczka z zieloną fasolką sojową i grzybami — część 2

Przed przejściem do słodkich składników dania — macerowanych wiśni i cukru pudru — należy opiec egzotyczne grzyby i zieloną fasolkę sojową. Następnie połącz składniki i dodaj słodki wywar, dzikie kwiaty oraz pędy groszku, aby uzyskać idealny rezultat.