Półfinał jubileuszowej odsłony konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej był zaciętą walką 16 niezwykle zdolnych kucharzy. Reprezentowany przez nich poziom był bardzo wysoki, jednak tylko 10-ciu z nich zmierzy się w ostatnim, finałowym spotkaniu.
Oto lista finalistów:
- Jarmolski Tomasz - Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych, Technikum nr 8 przy ul. Stanisława Wyspiańskiego w Bielsku-Białej
- Rogacki Aleks - Zespół Szkół Gastronomicznych przy ul. Podkomorskiej w Poznaniu
- Oleksy Adam - Zespół Szkół Gastronomicznych przy ul. Okólnej w Gorzowie Wlkp.
- Wąsik Kacper - Zespół Szkół nr 5, przy ul. Elsnera w Lublinie
- Niziński Wojciech - Zespół Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych przy ul. Morskiej w Gdyni
- Rogoziński Kamil - Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ul. Majdańskiej w Warszawie
- Demska Julia - Branżowa Szkoła I stopnia Rzemiosła i Przedsiębiorczości przy ul. Kijowskiej w Bydgoszczy
- Lubański Marcin - Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych, Technikum nr 8 przy ul. Stanisława Wyspiańskiego w Bielsku-Białej
- Pelechaty Daniel - Zespół Szkół Gastronomicznych przy ul. Okólnej 35 w Gorzowie Wlkp.
- Kata Agnieszka - Zespół Szkół Gospodarczych przy ul. Spytka Ligęzy w Rzeszowie

W Jury konkursu zasiedli:
- Jakub Ignyś - Szef kuchni Hotel Sheraton Poznań
- Joanna Ochniak - Organizator konkursu Wielkopolski Kucharz Roku
- Andrzej Jakomulski - Szef kuchni SublÏma Restaurant
- Krystian Szopka - Szef Kuchni The Kitchen Studio Kulinarne
- Mirosław Szajkowski - Szef Kuchni Unilever Food Solutions
- Piotr Porada - Hotel Arłamów
- Sekretarz - Elżbieta Gizińska

Serdecznie dziękujemy wszystkim za udział oraz ogromne zaangażowanie i zapał. Jednocześnie życzymy wielu sukcesców na kulinarnym polu oraz gorąco zachęcamy do wzięcia udziału w kolejnej - XVI już edycji konkursu.
Dziesiątce finalistów natomiast, gratulujemy wygranej i życzymy powodzenia w ostatnim etapie!
Organizator konkursu
Unilever Food Solutions

