Menu

Składniki

+

Ziemniaki

  • Ziemniaki duże 20 szt. 2.0 kg
  • Sól morska 30.0 g

Sos czosnkowy

Podanie

  • Cebula prażona, suszona 40.0 g
  • Szczypior, posiekany 20.0 g

...

Przygotowanie

  1. Ziemniaki

    • Ziemniaki wyszoruj, ułóż na foli aluminiowej, posyp solą morską i zawiń. Piecz do miękkości.
  2. Sos czosnkowy

    • Wszystkie składniki wymieszaj z Sosem Tatarskim i odstaw na kilkadziesiąt minut.
    • Po tym czasie wymieszaj ponownie i dopraw według uznania
  3. Podanie

    • Po upieczeniu ziemniaka, natnij go. Do środka nałóż sos czosnkowy, posyp prażoną cebulą i posiekanym szczypiorkiem.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza