Menu

Składniki

+

Goleń

Risotto


Włóż wszystkie składniki na goleń: warzywa, zamarynowane mięso, Sos Demi-Glace Knorr Professional porcyjnie do worka wakum i wolno gotuj w cyrkulatorze do miękkości. Przed podaniem wystarczy tylko całość zagrzać i serwować.

...

Przygotowanie

  1. Goleń

    • Goleń wołową wyporcjuj. 
    • Delikat do mięs wymieszaj z olejem, posiekanym czosnkiem, rozgniecionym zielem angielskim i pokruszonym liściem laurowym. 
    • Przygotowaną marynatą natrzyj mięso. 
    • Goleń wołową umieść w woreczkach wakum i dodaj pokrojone warzywa, listki rozmarynu, Pomidory oraz Sos Demi-Glace. Całość zamknij i gotuj w cyrkulatorze w temp. 85°C przez 4,5 godz.
  2. Risotto

    • Na rozgrzanej oliwie z masłem podsmaż cebulę. Dodaj pokrojone borowiki i podlej białym winem. Zredukuj. 
    • Rosół wołowy połącz z wodą i zagotuj. 
    •  Do podsmażonych składników dodaj ryż i delikatnie podsmaż. Podlewaj przygotowanym rosołem. 
    • Gotuj na wolnym ogniu. Pod koniec dodaj starty parmezan.
  3. Podanie

    • Goleń wołową wyjmij z woreczków i delikatnie zredukuj do konsystencji sosu. 
    • Risotto wyłóż na talerz. Na nim połóż goleń z warzywami i sosem. Udekoruj tymiankiem.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza