+

Schab

Purée z palonej kapusty

Royal jajeczny

  1. Schab

    • W wodzie wymieszaj sól i cukier, włóż schab i odstaw do lodówki na min. 12 godzin.
    • Wyjmij mięso z solanki, wypłucz i osusz. Pokrój na 10 porcji, przypraw Delikatem.
    • Posmaruj z jednej strony musztardą i od tej strony obtocz w kaszce kukurydzianej.
    • Smaż od strony nieopanierowanej. Przełóż wraz z patelnią do pieca rozgranego do 170˚C na ok. 5 minut.
  2. Purée z palonej kapusty

    • Kapustę pokrój na części i grilluj ze wszystkich stron. Przełóż na pergamin i piecz w temperaturze 190˚C przez ok. 20 - 30 minut.
    • Cebulę zasmaż na smalcu, dodaj kapustę, wodę i przyprawy. Gotuj do miękkości. Dodaj ocet i Ramę 15%. Gotuj przez chwilę.
    • Zmiksuj na purée z dodatkiem masła.
  3. Royal jajeczny

    • Wszystkie składniki zmiksuj i przecedź. Wylej na blachę wyłożoną folią spożywczą na wysokość 2 cm i przykryj.
    • Wstaw do kąpieli wodnej i paruj w piecu w temperaturze 85˚C przez godzinę.
  4. Podanie

    • Poszczególne składniki układaj na talerzu z dodatkiem konfitowanego obsmażanego czosnku, marynowanej marchewki i cebulki oraz musztardy francuskiej i świeżych ziół.
+