Schab przekładany orientalnymi warzywami ze smażonym ryżem z jajkiem
Opanierowane kawałki mięsa smaż krótko, ale w bardzo wysokiej temperaturze – wówczas po usmażeniu będą cały czas chrupkie.

Składniki
Schab przekładany orientalnymi warzywami ze smażonym ryżem z jajkiem
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Mięso
Schab bez kości, oczyszczony
/g
750.0 g
0%
Knorr Delikat Przyprawa do mięs 0,6 kg
/g
20.0 g
0%

Mąka
/g
40.0 g
0%
Jaja
/szt.
3.0 szt.
0%
Panko
/g
400.0 g
0%
Frytura do smażenia
/ml
0.0 ml
0%
Warzywa
Marchew, obrana
/g
300.0 g
0%
Papryka czerwona, oczyszczona
/g
200.0 g
0%
Rzodkiew biała, obrana
/g
200.0 g
0%
Seler naciowy, obrany
/g
200.0 g
0%
Cukinia
/g
100.0 g
0%
Cebula czerwona, obrana
/g
100.0 g
0%
Kapusta pekińska, grubsze częsci
/g
100.0 g
0%
Czosnek, plasterki
/g
20.0 g
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Knorr Sambal Manis Pikantny sos z chili i soją 1 l
/ml
250.0 ml
0%

Sezam, przyrumieniony
/g
15.0 g
0%
Sól do smaku
/g
0.0 g
0%
Smażony ryż z jajkiem i kolendrą
Ryż
/g
700.0 g
0%
Olej
/ml
20.0 ml
0%
Dymka, zielona część
/g
40.0 g
0%
Kolendra, grubo pokrojona
/g
10.0 g
0%
Olej sezamowy
/ml
10.0 ml
0%
Sól
/g
0.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Mięso
-
Schab bez kości, oczyszczony 750.0 g
-
Mąka 40.0 g
-
Jaja 3.0 szt.
-
Panko 400.0 g
-
Frytura do smażenia
Warzywa
-
Marchew, obrana 300.0 g
-
Papryka czerwona, oczyszczona 200.0 g
-
Rzodkiew biała, obrana 200.0 g
-
Seler naciowy, obrany 200.0 g
-
Cukinia 100.0 g
-
Cebula czerwona, obrana 100.0 g
-
Kapusta pekińska, grubsze częsci 100.0 g
-
Czosnek, plasterki 20.0 g
-
Olej 50.0 ml
-
Sezam, przyrumieniony 15.0 g
-
Sól do smaku
Smażony ryż z jajkiem i kolendrą
-
Ryż 700.0 g
-
Olej 20.0 ml
-
Dymka, zielona część 40.0 g
-
Kolendra, grubo pokrojona 10.0 g
-
Olej sezamowy 10.0 ml
-
Sól
-
Mięso
- Schab pokrój w bardzo cienkie plasterki, przypraw Delikatem, panieruj w mące, jajku i panko. Smaż na głębokim tłuszczu.
-
Warzywa
- Warzywa pokrój w dowolny sposób i obsmaż na oleju.
- Dodaj sos Sambal Manis, sezam i duś przez chwilę tak, aby warzywa pozostały al dente.
- Dopraw solą i odstaw.
-
Smażony ryż z jajkiem i kolendrą
- Ryż ugotuj na sypko.
- Na rozgrzanej patelni usmaż jaja. Intensywnie mieszając, dodaj ryż, posiekaną dymkę, kolendrę i olej sezamowy.
- Ryż dopraw do smaku.
-
Podanie
- Schab ułóż na blasze G/N, przekładając warzywami.