Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem, jajkiem panierowanym w parmezanie i kremowym sosem
Użyliśmy składników typowych dla sałatki Cezar, eksponując każdy składnik z osobna. Ciekawym urozmaiceniem tej klasycznej sałatki jest dodanie jajka panierowanego w panko i parmezanie.

Składniki
Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem, jajkiem panierowanym w parmezanie i kremowym sosem
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Sałatka
Pierś z kurczaka
/kg
1.0 kg
0%
Esencja bulionu drobiowego Knorr Professional 1 l
/ml
50.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Sałata rzymska
/g
400.0 g
0%
Ser Parmezan
/g
250.0 g
0%
Panko
/g
100.0 g
0%
Jaja
/cu
10.0 cu
0%
Jajko, do panierowania
/cu
3.0 cu
0%
Podanie
Hellmann's Sos Cezar 1 l
/ml
400.0 ml
0%

Puder Z Wędzonego Boczku
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Sałatka
-
Pierś z kurczaka 1.0 kg
-
Sałata rzymska 400.0 g
-
Ser Parmezan 250.0 g
-
Panko 100.0 g
-
Jaja 10.0 cu
-
Jajko, do panierowania 3.0 cu
Podanie
-
Puder Z Wędzonego Boczku
-
Sałatka
- Piersi z kurczaka przesmaruj Esencją i usmaż na patelni grillowej.
- Sałatę oczyść i podziel na mniejsze części.
- Przygotuj panierkę. Część parmezanu zetrzyj na drobnej tarce i wymieszaj z panko.
- Jajka wbij do wody z octem, po kilku sekundach delikatnie wyjmij i zahartuj w zimnej wodzie. Jajka (3 szt.) roztrzep. Odsączone zahartowane jajka panieruj i smaż przez chwilę w głębokim tłuszczu, aż nabiorą złotego koloru.
- Kurczaka pokrój w grube plastry.
-
Podanie
- Sałatę delikatnie skrop sosem Cezar, ułóż na talerzu razem z kurczakiem panierowanym w jajku i grubo tartym parmezanie.
- Udekoruj chipsami z bagietki, pudrem z boczku i sosem Cezar.