+

Sałatka

Podanie

  1. Sałatka

    • Piersi z kurczaka przesmaruj Esencją i usmaż na patelni grillowej.
    • Sałatę oczyść i podziel na mniejsze części.
    • Przygotuj panierkę. Część parmezanu zetrzyj na drobnej tarce i wymieszaj z panko.
    • Jajka wbij do wody z octem, po kilku sekundach delikatnie wyjmij i zahartuj w zimnej wodzie. Jajka (3 szt.) roztrzep. Odsączone zahartowane jajka panieruj i smaż przez chwilę w głębokim tłuszczu, aż nabiorą złotego koloru.
    • Kurczaka pokrój w grube plastry.
  2. Podanie

    • Sałatę delikatnie skrop sosem Cezar, ułóż na talerzu razem z kurczakiem panierowanym w jajku i grubo tartym parmezanie.
    • Udekoruj chipsami z bagietki, pudrem z boczku i sosem Cezar.
+