Konfitowana wieprzowina na kapuście kiszonej
Konfitowanie to tradycyjna technika powolnego gotowania w tłuszczu, do którego możesz przyprawy. Dzięki temu mięso uzyska dodatkowy aromat.

Składniki
Konfitowana wieprzowina na kapuście kiszonej
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Mięso
Łopatka wieprzowa
/kg
2.0 kg
0%
Knorr Delikat Przyprawa do mięs 0,6 kg
/g
25.0 g
0%

Olej do konfitowania
/ml
0.0 ml
0%
Kapusta
Kapusta kiszona
/kg
2.5 kg
0%
Woda do zalania
/ml
0.0 ml
0%
Bulion grzybowy Knorr Professional 1kg
/g
30.0 g
0%

Ziele angielskie do smaku
/szt.
0.0 szt.
0%
Liść laurowy do smaku
/g
0.0 g
0%
Kminek do smaku
/g
0.0 g
0%
Olej do smażenia
/ml
0.0 ml
0%
Sól, cukier do smaku
/g
0.0 g
0%
Grzyby mrożone
/g
500.0 g
0%
Cebula, kostka
/g
200.0 g
0%
Mąka pszenna do konsystencji
/g
0.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Mięso
-
Łopatka wieprzowa 2.0 kg
-
Olej do konfitowania
Kapusta
-
Kapusta kiszona 2.5 kg
-
Woda do zalania
-
Ziele angielskie do smaku
-
Liść laurowy do smaku
-
Kminek do smaku
-
Olej do smażenia
-
Sól, cukier do smaku
-
Grzyby mrożone 500.0 g
-
Cebula, kostka 200.0 g
-
Mąka pszenna do konsystencji
-
Mięso
- Łopatkę pokrój w kostkę o wadze po 100 g, przypraw Delikatem Przyprawą do mięs i pozostaw do zamarynowania.
- Zalej ciepłym olejem i konfituj w piecu w temperaturze 85°C.
-
Kapusta
- Kapustę pokrój, zalej wodą i gotuj przez ok. 20 minut z dodatkiem Bulionu grzybowego, ziela angielskiego, liścia laurowego i kminku.
- Na oleju podsmaż cebulę oraz rozmrożone grzyby i dodaj do kapusty.
- Dopraw do smaku.
- Z kapusty odlej część wody i przestudź. Dodaj mąkę do uzyskania konsystencji zawiesiny i wlej do kapusty.
- Smaż przez chwilę na małym ogniu.
-
Podanie
• Wieprzowinę podawaj na zasmażonej kapuście.