+

Mięso

Kapusta

  • Kapusta kiszona 2.5 kg
  • Woda do zalania
  • Ziele angielskie do smaku
  • Liść laurowy do smaku
  • Kminek do smaku
  • Olej do smażenia
  • Sól, cukier do smaku
  • Grzyby mrożone 500 g
  • Cebula, kostka 200 g
  • Mąka pszenna do konsystencji
  1. Mięso

    • Łopatkę pokrój w kostkę o wadze po 100 g, przypraw Delikatem Przyprawą do mięs i pozostaw do zamarynowania.
    • Zalej ciepłym olejem i konfituj w piecu w temperaturze 85°C.
  2. Kapusta

    • Kapustę pokrój, zalej wodą i gotuj przez ok. 20 minut z dodatkiem Bulionu grzybowego, ziela angielskiego, liścia laurowego i kminku.
    • Na oleju podsmaż cebulę oraz rozmrożone grzyby i dodaj do kapusty.
    • Dopraw do smaku.
    • Z kapusty odlej część wody i przestudź. Dodaj mąkę do uzyskania konsystencji zawiesiny i wlej do kapusty.
    • Smaż przez chwilę na małym ogniu.
  3. Podanie

    • Wieprzowinę podawaj na zasmażonej kapuście.
+