+

Gulasz

  • Cebula 850 g
  • Kminek 2 g
  • Smalec 50 g
  • Wołowina b/k 2.5 kg
  • Sól do smaku
  • Piwo Pilsner 1 l
  • Woda do duszenia
  • Czosnek 20 g

Gulasz

  • Czekolada gorzka 100 g
  1. Gulasz

    • Posiekaną cebulę i kminek podsmaż na smalcu. Dodaj koncentrat pomidorowy i mieszaj przez chwilę.
    • Dodaj kawałki mięsa, wcześniej wymieszane z papryką, pieprzem i solą. Następnie wlej połowę piwa, wody i Esencji bulionu wołowego. Duś do uzyskania miękkości wołowiny.
    • Wyłóż mięso i odstaw je. Wlej drugą połowę piwa, wody i Esencji. Delikatnie zagęść całość. Dopraw do smaku czosnkiem oraz ponownie pieprzem i solą. Gotuj przez 5 minut.
  2. Gulasz

    • Gulasz udekoruj kawałkami czekolady i majerankiem.