Menu
+

Mięso

  • Schab z kością i boczkiem (10 steków) 1.6 kg
  • Sól do smaku
  • Olej do smażenia

Warzywa

  • Marchew, oczyszczona 1 kg
  • Kalafior, różyczki 600 g
  • Olej z Peperoni Grigliati do smażenia
  • Soczewica czarna, ugotowana 500 g
  • Pietruszka zielona 5 g

Sos Bearnaise

  • Woda 400 ml
  • Masło 100 g
  • Szalotka 50 g
  • Ocet winny biały 40 ml
  • Wino białe wytrawne 200 ml
  • Estragon świeży 5 g
  1. Mięso

    • Schab przypraw solą, grilluj lub usmaż na oleju.
  2. Warzywa

    • Marchew i kalafiora smaż na oleju z Peperoni Grigliati, na końcu dodając soczewicę, paprykę grillowaną i pietruszkę.
  3. Sos Bearnaise

    • Sos holenderski rozprowadź w wodzie i zagotuj. Dodaj masło i odstaw.
    • Szalotkę pokrój w kostkę, zalej octem i winem. Duś i zredukuj do 80 ml płynu.
    • Przecedź przez sitko, wlej do sosu, dodaj estragon i gotuj przez chwilę.
  4. Podanie

    • Na naczyniu G/N ułóż warzywa, grillowane mięso i sos Béarnaise.