+

Mięso

  • Schab z kością i boczkiem (10 steków) 1.6 kg
  • Sól do smaku
  • Olej do smażenia

Warzywa

Sos Bearnaise

  1. Mięso

    • Schab przypraw solą, grilluj lub usmaż na oleju.
  2. Warzywa

    • Marchew i kalafiora smaż na oleju z Peperoni Grigliati, na końcu dodając soczewicę, paprykę grillowaną i pietruszkę.
  3. Sos Bearnaise

    • Sos holenderski rozprowadź w wodzie i zagotuj. Dodaj masło i odstaw.
    • Szalotkę pokrój w kostkę, zalej octem i winem. Duś i zredukuj do 80 ml płynu.
    • Przecedź przez sitko, wlej do sosu, dodaj estragon i gotuj przez chwilę.
  4. Podanie

    • Na naczyniu G/N ułóż warzywa, grillowane mięso i sos Béarnaise.