+

Mięso

Purée ziemniaczano-chrzanowe

Podanie

  • Masło 70 g
  1. Mięso

    • Przygotuj solankę, zanurz w niej mięso i odstaw do lodówki na 24 godziny.
    • Kminek, jałowiec, paprykę i pieprz zalej olejem, zmiksuj na gładką masę.
    • Następnie osuszone golonki natrzyj przygotowaną marynatą i przełóż do worków vacuum lub strunowych.
    • Cebulę, marchew, seler i pokrojony na plasterki czosnek przesmaż na patelni, wystudź i dodaj do golonek.
    • Do worków dodaj również ziele angielskie, liście laurowe i Sos pieczeniowy. Zalej piwem.
    • Gotuj na parze w piecu nagrzanym do temperatury 78˚C przez 15 godzin.
  2. Purée ziemniaczano-chrzanowe

    • Na maśle zeszklij cebulę, dodaj starty chrzan i podlej Ramą, gotuj na małym ogniu przez 2 minuty.
    • Dodaj wodę, podgrzej do temperatury 85˚C i połącz z purée.
  3. Podanie

    • Golonkę zamkniętą w worku podgrzej w gorącej wodzie.
    • Mięso odcedź z powstałego sosu i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180˚C.
    • Sos przecedź, gotuj do odpowiedniej konsystencji, na końcu dodaj masło.
    • Podawaj z ulubionymi warzywami.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.