Menu

Składniki

+

Przyprawy

  • Ziarna kopru włoskiego 5.0 g
  • Anyż gwiazdki, zmiksowane 5.0 g
  • Chili płatki 3.0 g
  • Sól 10.0 g

Fritto misto

  • Owoce morza mix z ośmiorniczkami i kalmarami 1.5 kg
  • Filet z dorsza bez skóry, 20 g kawałki 500.0 g
  • Krewetki 16/20 (oczyszczone) 10.0 szt.
  • Semolina 100.0 g

Sos Chipotle

Sos Ranch

Podanie

  • Cytryna 300.0 g
  • Kiełki ziół mix

...

Przygotowanie

  1. Przyprawy

    • Wszystkie przyprawy utrzyj w moździerzu lub zmiksuj.
  2. Fritto misto

    • Wszystkie owoce morza osusz ręcznikiem papierowym.
    • Wsyp semolinę i dokładnie obtocz w niej owoce morza. 
    • Całość przełóż do do perforowanego pojemnika GN, aby usunąć nadmiar semoliny. 
    • Następnie wrzuć na rozgrzaną fryturę o temperaturze 160⁰C i smaż przez kilka minut. 
    • Przełóż na ręcznik papierowy. • Przed podaniem posyp zmiksowanymi przyprawami.
  3. Sos Chipotle

    • Chipotle zmiksuj z częścią śmietany. 
    • Następnie dodaj Sos Tatarski, pozostałe składniki sosu i dokładnie wymieszaj. Odstaw na kilkadziesiąt minut. 
    • Po tym czasie wymieszaj ponownie i dopraw według uznania.
  4. Sos Ranch

    • Wszystkie składniki wymieszaj z Sosem Tatarskim i odstaw na kilkadziesiąt minut. 
    • Po tym czasie wymieszaj ponownie i dopraw według uznania.
  5. Podanie

    • Smażone owoce morza podawaj z sosami: chipotle i ranch oraz cząstkami cytryny.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza