+

Barszcz

  • Olej 40 ml
  • Boczek wędzony, kostka 100 g
  • Wołowina, łopatka 300 g
  • Cebula, kostka 100 g
  • Woda 2.5 l
  • Pieprz czarny, ziarnisty 5 g
  • Liść laurowy 5 g
  • Buraki surowe, obrane 300 g
  • Marchew, obrana 150 g
  • Papryka czerwona, obrana 150 g
  • Kapusta biała 250 g
  • Ziemniaki obrane 300 g
  • Cukier 100 g
  • Ocet jabłkowy 20 ml
  • Czosnek 21 g

Podanie

  • Koperek, posiekany do dekoracji
  • Pietruszka zielona do dekoracji
  1. Barszcz

    • Na rozgrzany olej wrzuć boczek, mięso oraz cebulę i krótko zasmażaj. Zalej wodą, dodaj Delikat Przyprawę warzywną, przyprawy i gotuj pod przykryciem do miękkości.
    • Warzywa wraz z ziemniaki pokrój w dowolny sposób, dodaj do wywaru i gotuj na małym ogniu.
    • Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i pozostałe składniki.
    • Barszcz zagotuj, dopraw do smaku i odstaw.
  2. Podanie

    • Barszcz wyporcjuj, nałóż Ramę Cremefine Fraiche, posyp koperkiem i pietruszką. Podawaj z bułeczką drożdżową posmarowaną sosem czosnkowym.