Żeberka wołowe wolno gotowane

Składniki
Żeberka wołowe wolno gotowane
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł7.49
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Żeberka:
Żeberka wołowe
/kg
3.0 kg
0%
Miód
/g
150.0 g
0%
Esencja Dymna Knorr Professional 0,4 l
/ml
50.0 ml
0%

Knorr Przyprawa do mięs 100% naturalnych składników 0,35 kg
/g
40.0 g
0%
Sos:
Zasmażka ciemna Knorr 1 kg
/do zagęszczenia
0.0 do zagęszczenia
0%

Masło
/do zagęszczenia
0.0 do zagęszczenia
0%
Ziemniaki:
Ziemniaki (pokrojone w grube frytki)
/kg
1.0 kg
0%
Wędzona papryka
/do smaku
0.0 do smaku
0%
Knorr Przyprawa do frytek i ziemniaków 100% naturalnych składników 0,35 kg
/do smaku
0.0 do smaku
0%

Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Żeberka:
-
Żeberka wołowe 3.0 kg
-
Miód 150.0 g
-
Knorr Przyprawa do mięs 100% naturalnych składników 0,35 kg 40.0 g
Sos:
-
Masło
Ziemniaki:
-
Ziemniaki (pokrojone w grube frytki) 1.0 kg
-
Wędzona papryka
-
Żeberka:
- Żeberka oczyść, zdejmij błonę i wyporcjuj.
- Mięsodopraw Przyprawą do mięs, przesmaruj miodem i Esencją Dymną Knorr Professional.
- Umieść w workach próżniowych. Gotuj 19 godzin w piecu konwekcyjnym lub cyrkulatorze w temperaturze 78⁰C.
- Żeberka wyjmij z worków, usuń kości, a powstały sos przecedź.
-
Sos:
- Sos od żeberek połącz z sosem Demi Glace Knorr i wodą tak, by łącznie mieć około 0,5 litra wywaru. Gotuj chwilę na wolnym ogniu. Delikatnie zagęść ciemną zasmażką i surowym masłem i zagotuj. Jeśli będzie taka konieczność delikatnie zagęść masłem.
- Dopraw do smaku Esencją Dymną Knorr Professional i solą.
-
Ziemniaki:
- Ziemniaki obgotuj w wodzie, osusz, a następnie usmaż w głębokim tłuszczu.
- Usmażone grube frytki przypraw wędzoną papryką i Przyprawą do frytek i ziemniaków Knorr 100% Natural.
-
Podanie:
- Wolno gotowane żeberka wołowe podawaj z frytkami i sosem miodowo dymnym.