This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

Wprowadzenie
Zostań mistrzem przyrządzania steków z Timem Delaneyem, szefem kuchni w londyńskiej restauracji Goodman. Dowiedz się wszystkiego, co należy wiedzieć o idealnym steku, począwszy od zaopatrzenia, dojrzewania i rzeźnictwa, aż po przygotowanie i smażenie. Poznaj szczegółowe przepisy pozwalające na uzyskanie idealnie upieczonych krawędzi steku.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

Przygotowanie kuchni
Od najostrzejszych noży, aż po najlepszy grill — dowiedz się, jak za każdym razem przygotować kuchnię do przyrządzenia idealnego steku.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

Zaopatrzenie
Stek jest dobry tylko wtedy, gdy jakość mięsa jest odpowiednia. Zapoznaj się z najlepszymi wskazówkami i informacjami na temat steków, począwszy od znalezienia odpowiedniego sposobu cięcia, aż po sprawdzenie, czy mięso jest wystarczające marmurkowate i świeże.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

Przygotowywanie
Obejrzyj ten szczegółowy poradnik dotyczący przygotowywania steków. Dowiedz się, jak otrzymywać różne steki z jednego cięcia, naucz się obsługiwać piłę taśmową i opanuj cięcie do perfekcji.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

Gotowanie
Teraz nadszedł czas na smażenie! Zobacz, jak szef kuchni Tim Delaney używa piekarnika Josper do przygotowania idealnego steku. Poznaj najważniejsze wskazówki na temat węgla drzewnego, optymalnej temperatury piekarnika i sprawdzania, czy steki są odpowiednio wypieczone.