Zobacz, jak szef kuchni Marilu Madueno z Restaurant Huaca Pucllana przygotowuje causa, unikalne peruwiańskie danie ziemniaczane. Podaje się je jako przystawkę albo lekki posiłek, najlepiej na zimno, a robi się je z doprawianych tłuczonych ziemniaków, pachnącej papryki i chili, soku z limonki i oliwy. Posypuje się je kolendrą i krajanką z jajek gotowanych na twardo.

Zobacz jak powstaje peruwiańska tradycja!

Perwiańska ziemniaczana Causa

00:48

Znajdź więcej porad i ciekawostek o KUCHNI ŚWIATA

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto