Menu

Street food

Ten światowy trend staje się coraz bardziej widoczny także w Polsce. Przestaliśmy jednak ograniczać się do zapiekanek, hot dogów czy hamburgerów. Na topie jest kanapka. Nazwa może i brzmi swojsko, ale to, co się pod nią kryje, absolutnie nie przypomina zgrzebnej przekąski z wędliną, krążkiem cebuli, pomidorem i liściem sałaty masłowej, tylko raczej małe kulinarne dzieło sztuki. Przede wszystkim mięso, użyte do jej przygotowania jest starannie wyselekcjonowane. Klienci cenią sobie zwłaszcza kanapki z pastrami lub szarpaną wołowiną czy wieprzowiną. Dodatki też nie mogą być przypadkowe czy przyćmiewać naturalnego smaku mięsa. Często są tak dobierane, by całość tworzyła próbkę kuchni charakterystycznej dla danego kraju.
Oczywiście street food to nie tylko kanapki, ale każde danie, które można zjeść, siedząc przy małym stoliczku, stojąc czy spacerując. W ofercie pojawiają się więc m.in. smażone na sposób azjatycki makarony, pierożki, fish & chips, burrito, bułeczki bao, zupy oraz dla fanów słodyczy – gofry i lody.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza