Menu

Przyciągaj uwagę

Hipnotyzujące kompozycje

Wyborny smak

 

O trendzie

Danie dnia musi nie tylko wybornie smakować, ale także popisowo wyglądać. Goście oczekują potraw, które będą odżywcze i sycące, ale chcą również, aby przyciągały wzrok.

Warzywa mogą sprawić, że danie będzie dziełem sztuki. To dzięki nim szefowie kuchni mogą tworzyć kunsztowne i atrakcyjne wizualnie kompozycje, które zachwycą gości. Kuchnia roślinna rośnie w siłę, a dzięki warzywom i roślinnym zamiennikom mięsa i nabiału skomponujesz dania dla najbardziej wymagających gości.

„Warto doceniać warzywa. Nie tylko jako dodatek, ale jako aktorów głównego planu na talerzu i w menu. Przyciągają uwagę, wybornie smakują, a dzięki niesamowitej kolorystyce świetnie pobudzają wyobraźnię i apetyt!”

„Warto doceniać warzywa. Nie tylko jako dodatek, ale jako aktorów głównego planu na talerzu i w menu. Przyciągają uwagę, wybornie smakują, a dzięki niesamowitej kolorystyce świetnie pobudzają wyobraźnię i apetyt!”

Szef Mirosław Szajkowski, Szef Kuchni UFS Polska Centrum Kulinarne Poznań

Przepisy w trendzie KUCHNIA ROŚLINNA
Irresistible vegetables

Zapiekane bakłażany / warzywa brunoise / ser feta i mozzarella / sos pomidorowy

Plastry bakłażana nadziane farszem, a następnie zapieczone w dwóch etapach zapewniają idealną konsystencję i kompozycję smakową.

Irresistible vegetables

Krem marchewkowy / pikantny pasztecik z soczewicy / sałatka z winegret

Szef Kamil Tłuczek, Zwycięzca polskich eliminacji konkursu Bocuse d'Or 2023

W kremie warto zastosować różne tekstury składników, aby nabrał on niebanalnego wyglądu i ciekawego smaku.

Irresistible vegetables

Samosy z Jak kurczakiem TVB / sos miętowo-dyniowy / majonez cytrynowy

Szef Emil Dziubak, Szef Kuchni UFS Polska Region Wschodni

Samosy to tradycyjne indyjskie danie street foodowe, najczęściej występujące w wersji wegańskiej. Dzięki roślinnemu kurczakowi od The Vegetarian Butcher, który smakuje jak mięso, zachwycą się nimi wszyscy goście.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza