KLASYKA NOWOCZEŚNIE
Ekscytująca i satysfakcjonująca
Autentyczne opowieści
Emocjonalny związek z tradycją
Klasyka z twistem
O trendzie
Comfort food, jaki znamy właśnie się zmienia. Kiedyś były to swojskie dania, które pozwalały nam poczuć się dobrze i bezpiecznie, teraz jednak zaczynają pojawiać się nowe receptury zaczerpnięte z dziedzictwa szefa kuchni i historii miejsca, w którym tworzy.
Autentyczne dania mogą zaskakiwać wyjątkowym smakiem i podaniem, a nowym comfort foodem mogą stać się klasyczne, lecz autorsko zmienione przepisy.
„Nie wyobrażam sobie karty menu bez klasyki. Warto jednak nadawać daniom nowoczesną formę, aby pozostawały atrakcyjne dla gości.”
Szef Kamil Tłuczek, Zwycięzca polskiej selekcji konkursu Bocuse d’Or 2023
Filet z indyka / purée z dyni / buraczana galaretka / olej pietruszkowy
Szef Mirosław Szajkowski, Szef Kuchni UFS Polska Centrum Kulinarne Poznań
Ciekawe podanie, feeria barw i smaków może zaskoczyć gości, nawet gdy podajemy tak klasyczny produkt, jakim jest indyk.
Wolno pieczone wędzone żeberka / spaetzle w stylu ramen burger / korzenny krem z kapusty
Szef Emil Dziubak, Szef Kuchni UFS Polska Region Wschodni
Jak w nowoczesny sposób podać tradycyjny makaron? Doskonałym pomysłem są spaetzle zapiekane w formie ramen burgera.
Tatar wołowy / plastyczne żółtko / piklowane warzywa / majonez i chips grzybowy
Tatar to klasyka w wielu restauracjach. Można go jednak podać oryginalnie i z ciekawymi dodatkami.