Menu

Autentyczne opowieści

Emocjonalny związek z tradycją

Klasyka z twistem

 

O trendzie

Comfort food, jaki znamy właśnie się zmienia. Kiedyś były to swojskie dania, które pozwalały nam poczuć się dobrze i bezpiecznie, teraz jednak zaczynają pojawiać się nowe receptury zaczerpnięte z dziedzictwa szefa kuchni i historii miejsca, w którym tworzy.

Autentyczne dania mogą zaskakiwać wyjątkowym smakiem i podaniem, a nowym comfort foodem mogą stać się klasyczne, lecz autorsko zmienione przepisy.

„Nie wyobrażam sobie karty menu bez klasyki. Warto jednak nadawać daniom nowoczesną formę, aby pozostawały atrakcyjne dla gości.”

„Nie wyobrażam sobie karty menu bez klasyki. Warto jednak nadawać daniom nowoczesną formę, aby pozostawały atrakcyjne dla gości.”

Szef Kamil Tłuczek, Zwycięzca polskiej selekcji konkursu Bocuse d’Or 2023

Przepisy w trendzie KLASYKA NOWOCZEŚNIE
filet z indyka

Filet z indyka / purée z dyni / buraczana galaretka / olej pietruszkowy

Szef Mirosław Szajkowski, Szef Kuchni UFS Polska Centrum Kulinarne Poznań

Ciekawe podanie, feeria barw i smaków może zaskoczyć gości, nawet gdy podajemy tak klasyczny produkt, jakim jest indyk.

Zeberka recipe

Wolno pieczone wędzone żeberka / spaetzle w stylu ramen burger / korzenny krem z kapusty

Szef Emil Dziubak, Szef Kuchni UFS Polska Region Wschodni

Jak w nowoczesny sposób podać tradycyjny makaron? Doskonałym pomysłem są spaetzle zapiekane w formie ramen burgera.

tatar wolowy

Tatar wołowy / plastyczne żółtko / piklowane warzywa / majonez i chips grzybowy

Tatar to klasyka w wielu restauracjach. Można go jednak podać oryginalnie i z ciekawymi dodatkami.

Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza