Zupa z kiełbasą chorizo i świeżą kolendrą
Danie wywodzące się z kuchni hiszpańskiej, swój oryginalny smak zawdzięcza regionalnej wędlinie dojrzewającej zwanej chorizo.

Składniki
Zupa z kiełbasą chorizo i świeżą kolendrą
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Zupa
Oliwa z oliwek
/ml
50.0 ml
0%
Cebula
/g
150.0 g
0%
Chorizo
/g
200.0 g
0%
Papryka czerwona
/g
150.0 g
0%
Marchew
/g
100.0 g
0%
Czosnek
/g
30.0 g
0%
Woda
/ml
1000.0 ml
0%
Rosół z kury Knorr Professional 1 kg
/g
20.0 g
0%

Szafran Kilka Pręcików
/
0.0
0%
Ziemniaki
/g
250.0 g
0%
Knorr Pomidori Pelati Pomidory w całości bez skórki 2,5 kg
/g
500.0 g
0%

Produkt bezglutenowy
Chili
/g
20.0 g
0%
Papryczka jalapeno
/g
25.0 g
0%
Cieciorka konserwowa
/g
250.0 g
0%
Sól Do Smaku
/
0.0
0%
Pieoprz Czarny Mielony Do Smaku
/
0.0
0%
Kolendra świeża
/g
10.0 g
0%
Liść laurowy
/szt.
2.0 szt.
0%
Podanie
Dymka
/g
20.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Zupa
-
Oliwa z oliwek 50.0 ml
-
Cebula 150.0 g
-
Chorizo 200.0 g
-
Papryka czerwona 150.0 g
-
Marchew 100.0 g
-
Czosnek 30.0 g
-
Woda 1000.0 ml
-
Szafran Kilka Pręcików
-
Ziemniaki 250.0 g
-
Chili 20.0 g
-
Papryczka jalapeno 25.0 g
-
Cieciorka konserwowa 250.0 g
-
Sól Do Smaku
-
Pieoprz Czarny Mielony Do Smaku
-
Kolendra świeża 10.0 g
-
Liść laurowy 2.0 szt.
Podanie
-
Dymka 20.0 g
-
Zupa
- Pokrój składniki - cebulę i kiełbasę w półplasterki, paprykę i marchew w kostkę, czosnek w cienkie plasterki.
- Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmaż cebulę, kiełbasę chorizo, paprykę, marchew i czosnek.
- Całość zalej wodą, dodaj Rosół z kury, liść laurowy i szafran, gotuj na małym ogniu.
- Następnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj przez kilka minut.
- Pod koniec dodaj pomidory, krążki papryczek chili i jalapeño oraz cieciorkę.
- Zupę dopraw do smaku sola, pieprzem. Dodaj posiekaną kolendrę.
-
Podanie
- Aromatyczną zupę podawaj z młodą dymką.