+

Zupa

  • Cebula 4 cu
  • Masło
  • Por biała część grubo pokrojona 1 cu
  • Bulion drobiowy 2 l
  • Świeży tymianek, liść laurowy i natka pietruszki
  • Przyprawy (sól i pieprz)
  • Śmietanka 30% 200 ml
  • Cykoria, grubo pokrojona 10 szt.

Pianka truflowa

  • Mleko 3.2% 200 ml
  • Kilka kropli oleju truflowego

Podanie

  • Przegrzebki 10 cu
  • Cykoria do dekoracji
  • Krewetki koktajlowe 100 g
  • Ser kozi 180 g
  1. Zupa

    • Podsmaż cebulę na maśle.
    • Dodaj cykorię, pora i podsmaż jeszcze chwilę.
    • Zalej bulionem, dodaj zioła i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
    • Zmiksuj w blenderze i przetrzyj przez sito.
    • Postaw z powrotem na ogniu i dodaj śmietankę
    • Dopraw do smaku.

  2. Pianka truflowa

    • Podgrzej mleko z olejem truflowym do ok. 90⁰ C.
    • Ubij na pianę mikserem ręcznym.
  3. Podanie

    • Przesmaż przegrzebki i przypraw solą i pieprzem.
    • Umieść kawałki cykorii w średnio głębokim talerzu.
    • Dodaj zupę i pokrusz nad talerzem kozi ser.
    • Dodaj krewetki i piankę.
    • Udekoruj świeżymi ziołami.

+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto