Zupa z ciecierzycy
Ta aromatyczna zupa dzięki swojej gęstej, kremowej konsystencji może stanowić zarówno zupę jak i skrobiowy dodatek do drugiego dania.

Składniki
Zupa z ciecierzycy
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł7804.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Zupa
Ciecierzyca
/g
500.0 g
0%
Esencja bulionu wołowego Knorr Professional 1 l
/ml
40.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Pasta szafranowa Knorr Professional 0,8 kg
/g
10.0 g
0%

Pancetta
/g
200.0 g
0%
Szałwia świeża
/gałązki
2.0 gałązki
0%
Knorr Professional Primerba tymiankowa 0,34 kg
/g
20.0 g
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Podanie
Oliwa rozmarynowa
/ml
10.0 ml
0%
Sól morska
/g
0.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Zupa
-
Ciecierzyca 500.0 g
-
Pancetta 200.0 g
-
Szałwia świeża 2.0 gałązki
Podanie
-
Oliwa rozmarynowa 10.0 ml
-
Sól morska
-
Zupa
- Ciecierzycę namocz, a następnie ugotuj z dodatkiem Esencji bulionu wołowego i Pasty szafranowej. Odłóż część całych kulek do dekoracji talerza.
- Ugotowaną ciecierzycę wraz z wodą gotuj ponownie na wolnym ogniu, po kilku minutach dodaj szałwię i Primerbę.
- Całość zmiksuj na gładką masę, jeśli będzie taka potrzeba, przetrzyj przez drobne sito.
- Na suchej patelni podsmaż pancettę pokrojoną w drobną kostkę, połącz z przetartą ciecierzycą. Konsystencja powinna przypominać krem, w razie potrzeby dolej odrobinę wody.
- Całość dopraw do smaku.
-
Podanie
- Na talerz wlej zupę i dodaj kulki ciecierzycy.
- Całość polej oliwą rozmarynową.
- Opcjonalnie udekoruj listkami szałwii suszonej w soli morskiej.