+

Wywar rybny

Mini gołąbki z ryby w szpinaku

Konfitowane ziemniaki

  • Ziemniaki sałatkowe (kostka) 300 g
  • Oliwa 50 ml
  • Olej 100 ml
  • Czosnek 3 ząbki
  • Sól do smaku

Warzywa julienne

  • Marchew 150 g
  • Seler naciowy 120 g
  • Pietruszka korzeń 70 g

Podanie

  • Koperek świeży do dekoracji
  • Rukiew wodna do dekoracji
  1. Wywar rybny

    • Warzywa pokrój w kostkę i gotuj do miękkości z dodatkiem liścia laurowego. Dodaj Esencję bulionu rybnego, sok z cytryny i tuszkę karpia.
    • Całość gotuj na wolnym ogniu kilka minut. Pozostaw do wystudzenia.
    • Zimny wywar przecedź, oddziel mięso od ości i skóry.
  2. Mini gołąbki z ryby w szpinaku

    • Mięso zmiksuj z dodatkiem Ramy Cremefine 31%, dopraw solą i skórką z cytryny.
    • Farsz zawiń w duże liście szpinaku, które wcześniej były sparzone i zahartowane w zimnej wodzie.
  3. Konfitowane ziemniaki

    • Ziemniaki przypraw solą i umieść w worku vacum z olejem, oliwą i czosnkiem. Gotuj do miękkości.
  4. Warzywa julienne

    • Warzywa delikatnie podsmaż na oleju od konfitowania ziemniaków, dopraw solą.
  5. Podanie

    • Wywar zagotuj, zabiel Ramą Cremefine 15%, dopraw do smaku, jeśli będzie taka potrzeba.
    • W talerzu lub misce umieść ciepłego gołąbka, ziemniaki i pozostałe warzywa. Zalej zabielonym wywarem.
    • Zupę rybną udekoruj koperkiem i listkami rukwi wodnej.
+