Zupa krem z zielonego groszku z kwaśną śmietaną
Do zupy kremu z zielonego groszku można dodać kilka kawałków sera feta.

Składniki
Zupa krem z zielonego groszku z kwaśną śmietaną
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Zupa krem
Woda
/l
1.5 l
0%
Knorr Professional Esencja bulionu warzywnego 1 l
/ml
40.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
120.0 ml
0%
Cebula(piórka)
/g
200.0 g
0%
Czosnek(plasterki)
/g
15.0 g
0%
Ziemniaki(pokrojone)
/g
350.0 g
0%
Groszek zielony mrożony
/g
700.0 g
0%
Pietruszka zielona(z gładkimi liśćmi)
/g
200.0 g
0%
Mięta liść(łodygi)
/g
19.0 g
0%
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l
/ml
250.0 ml
0%
Sól
/g
15.0 g
0%
Podanie
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l
/ml
100.0 ml
0%
Mięta świeża
/pęczek
0.0 pęczek
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Zupa krem
-
Woda 1.5 l
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 120.0 ml
-
Cebula(piórka) 200.0 g
-
Czosnek(plasterki) 15.0 g
-
Ziemniaki(pokrojone) 350.0 g
-
Groszek zielony mrożony 700.0 g
-
Pietruszka zielona(z gładkimi liśćmi) 200.0 g
-
Mięta liść(łodygi) 19.0 g
-
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l 250.0 ml
-
Sól 15.0 g
Podanie
-
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l 100.0 ml
-
Mięta świeża
-
Zupa krem
- W gorącej wodzie rozprowadź Esencję bulionu warzywnego i zagotuj.
- Na Ramie Culinesse krótko podsmaż cebulę i czosnek.
- Podsmażone warzywa i pokrojone ziemniaki dodaj do wcześniej przygotowanego bulionu warzywnego i gotuj przez kilkanaśnie minut, aż ziemniaki zmiękną.
- Następnie dodaj groszek i pietruszkę. Gotuj przez 3 minuty.
- Dodaj do zupy łodygi mięty pozostałe po oberwaniu liści i wszystko zmiksuj blenderem.
- Dodaj Ramę 15% i dopraw solą.
-
Podanie
- Zupę krem wlej do bulionówek, dodaj Ramę 24% i udekoruj liśćmi mięty.