+

Zupa krem

  • Woda 1.5 l
  • Cebula(piórka) 200 g
  • Czosnek(plasterki) 15 g
  • Ziemniaki(pokrojone) 350 g
  • Groszek zielony mrożony 700 g
  • Pietruszka zielona(z gładkimi liśćmi) 200 g
  • Mięta liść(łodygi) 19 g
  • Sól 15 g

Podanie

  • Mięta świeża
  1. Zupa krem

    • W gorącej wodzie rozprowadź Esencję bulionu warzywnego i zagotuj.
    • Na Ramie Culinesse krótko podsmaż cebulę i czosnek.
    • Podsmażone warzywa i pokrojone ziemniaki dodaj do wcześniej przygotowanego bulionu warzywnego i gotuj przez kilkanaśnie minut, aż ziemniaki zmiękną.
    • Następnie dodaj groszek i pietruszkę. Gotuj przez 3 minuty.
    • Dodaj do zupy łodygi mięty pozostałe po oberwaniu liści i wszystko zmiksuj blenderem.
    • Dodaj Ramę 15% i dopraw solą.
  2. Podanie

    • Zupę krem wlej do bulionówek, dodaj Ramę 24% i udekoruj liśćmi mięty.

+