+

Zupa

  • Buraki pieczone, obrane 1 kg
  • Woda 500 ml
  • Oliwa 40 ml
  • Szalotka 89 g
  • Jabłko 150 g
  • Miód 30 g
  • Czerwone wino wytrawne 50 ml
  • Ocet winny czerwony 20 ml
  • Sól, pieprz czarny do smaku

Pianka

  1. Zupa

    • Barszcz czerwony wymieszaj z gorącą, przegotowaną wodą.
    • Buraki obierz, pokrój, zmiksuj na gładkie puree i połącz z barszczem.
    • Na oliwie zeszklij szalotkę, dodaj obrane, pokrojone w kostkę jabłka i miód, podlej niewielką ilością wody i duś do miękkości.
    • Wlej wino i ocet. Całość redukuj przez chwilę, zmiksuj na puree i dodaj do kremu z buraków.
    • Na koniec dopraw do smaku.
  2. Pianka

    • Mascarpone wymieszaj z Ramą Cremefine Fraiche i Primerbą bazyliową. Przełóż do butelki – dyspensera.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto