Zupa czosnkowa z ziołowymi grzankami i pesto z rukoli

Składniki
Zupa czosnkowa z ziołowymi grzankami i pesto z rukoli
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł138.12
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Krem czosnkowy:
Woda
/l
1.2 l
0%
Rosół jarzynowy Knorr Professional 1 kg
/g
25.0 g
0%

Seler, obrany, pokrojony
/g
170.0 g
0%
Pietruszka korzeń, obrany
/g
60.0 g
0%
Ziemniaki obrane, pokrojone
/g
700.0 g
0%
Cebula, kostka
/g
250.0 g
0%
Olej (do smażenia)
/l
0.0 l
0%
Knorr Professional Primerba czosnkowa 0,34 kg
/g
50.0 g
0%

Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
Sól Do Smaku
/
0.0
0%
Pesto z rukoli:
Rukola
/g
70.0 g
0%
Olej
/ml
120.0 ml
0%
Grzanki:
Bagietka, kromki
/g
200.0 g
0%
Knorr Professional Primerba czerwone pesto 0,34 kg
/g
20.0 g
0%

Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
Oliwa Z Oliwek Do Smażenia
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Krem czosnkowy:
-
Woda 1.2 l
-
Seler, obrany, pokrojony 170.0 g
-
Pietruszka korzeń, obrany 60.0 g
-
Ziemniaki obrane, pokrojone 700.0 g
-
Cebula, kostka 250.0 g
-
Olej (do smażenia)
-
Sól Do Smaku
Pesto z rukoli:
-
Rukola 70.0 g
-
Olej 120.0 ml
Grzanki:
-
Bagietka, kromki 200.0 g
-
Oliwa Z Oliwek Do Smażenia
-
Krem czosnkowy:
- Rosół jarzynowy połącz z wrzącą wodą, dodaj seler i pietruszkę, a po chwili ziemniaki. Gotuj pod przykryciem.
- Na wolnym ogniu podsmaż cebulę, dodaj do gotującego się wywaru.
- Gotuj do miękkości około 20 minut pod przykryciem.
- Na sam koniec dodaj Primerbę i szczyptę soli. Całość zmiksuj.
-
Pesto z rukoli:
- Rukolę i olej zmiksuj w blenderze.
-
Grzanki:
- Bagietkę przesmaruj z obydwu stron Primerbą.
- Pokrój w dużą kostkę i obsmaż na patelni z oliwą z oliwek.
-
Podanie:
- Krem przelej do porcyjnego naczynia. Na wierzchu udekoruj kilkoma kroplami Pesto i posyp przygotowanymi grzankami.