+

Zupa

  • Zupa krem z borowików Knorr 150.0 g
  • Woda 1550.0 ml
  • Masło 80.0 g
  • Cebula, kostka 80.0 g
  • Czosnek, posiekany 15.0 g
  • Wino białe wytrawne 100.0 ml
  • Sok z cytryny świeży 10.0 ml
  • Pieprz czarny do smaku
  • Żółtka 2.0 szt.
  • Śmietanka 30% 150.0 ml

Puree dyniowo-ziemniaczane

Podanie

  • Sól do smaku
  • Liście nasturcji
  • Borowiki średniej wielkości 5.0 szt.
  • Cebulka perłowa 5.0 szt.
  1. Zupa

    • Zupę krem z borowików wymieszaj w ciepłej wodzie.
    • Mieszając doprowadź do wrzenia i gotuj przez kilka minut na wolnym ogniu.
    • Na maśle zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj wino, sok z cytryny i wodę. Gotuj do miękkości pod przykryciem. Następnie zmiksuj na puree, połącz z kremem borowikowym.
    • Śmietankęwymieszaj z żółtkami, zahartuj i dodaj do kremu.
    • Krem dopraw do smaku
  2. Puree dyniowo-ziemniaczane

    • Gorącą, ugotowaną dynię zmiksuj ze śmietanką, puree ziemniaczanym i masłem.
    • Dopraw do smaku.
  3. Podanie

    • Krem podawaj z dodatkiem puree dyniowo-ziemniaczanego.
    • Udekoruj borowikami obsmażonymi na Ramie Culinesse, liśćmi nasturcji oraz cebulą perłową.
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu