Zupa Azteca z nachos, cheddarem i kwaśną śmietaną
Dodatek kwaśnej śmietany zbalansuje ostry smak zupy.

Składniki
Zupa Azteca z nachos, cheddarem i kwaśną śmietaną
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Zupa
Filet z kurczaka
/g
400.0 g
0%
Woda
/ml
500.0 ml
0%
Knorr 1-2-3 Rosół z kury 1 kg
/g
20.0 g
0%
Olej
/ml
60.0 ml
0%
Cebula, kostka
/g
100.0 g
0%
Czosnek, kostka
/g
30.0 g
0%
Papryka chili, kostka
/g
10.0 g
0%
Papryka ostra wędzona
/g
5.0 g
0%
Knorr Tomato Pronto Sos pomidorowy z kawałkami pomidorów i cebuli 2 kg
/kg
1.7 kg
0%

Produkt bezglutenowy
Oregano suszone
/g
5.0 g
0%
Kolendra mielona
/g
3.0 g
0%
Kmin rzymski
/g
3.0 g
0%
Limonka
/szt.
1.0 szt.
0%
Sól, pieprz
/do smaku
0.0 do smaku
0%
Placki kukurydziane
/szt.
3.0 szt.
0%
Podanie
Awokado, kostka
/szt.
1.0 szt.
0%
Ser Cheddar, tarta
/g
150.0 g
0%
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l
/ml
170.0 ml
0%
Kolendra świeża
/g
20.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Zupa
-
Filet z kurczaka 400.0 g
-
Woda 500.0 ml
-
Knorr 1-2-3 Rosół z kury 1 kg 20.0 g
-
Olej 60.0 ml
-
Cebula, kostka 100.0 g
-
Czosnek, kostka 30.0 g
-
Papryka chili, kostka 10.0 g
-
Papryka ostra wędzona 5.0 g
-
Oregano suszone 5.0 g
-
Kolendra mielona 3.0 g
-
Kmin rzymski 3.0 g
-
Limonka 1.0 szt.
-
Sól, pieprz
-
Placki kukurydziane 3.0 szt.
Podanie
-
Awokado, kostka 1.0 szt.
-
Ser Cheddar, tarta 150.0 g
-
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l 170.0 ml
-
Kolendra świeża 20.0 g
-
Zupa
- Filet z kurczaka ugotuj w wodzie z dodatkiem rosołu z kury.
- Na oleju podsmaż cebulę, czosnek, papryczkę chili i paprykę wędzoną.
- Dodaj Tomato Pronto i przyprawy, zalej wywarem od gotowania kurczaka.
- Zupę gotuj przez kilka minut, zmiksuj i dopraw do smaku.
- Kurczaka poszarp wzdłuż włókien.
- Placki kukurydziane pokrój w cienkie paski i usmaż na rozgrzanym oleju.
-
Podanie
- Zupę podawaj z kurczakiem, awokado, cheddarem, udekorowaną Ramą, przygotowanymi chipsami kukurydzianymi oraz kolendrą.