+

Zupa

  • Filet z kurczaka 400 g
  • Woda 500 ml
  • Olej 60 ml
  • Cebula, kostka 100 g
  • Czosnek, kostka 30 g
  • Papryka chili, kostka 10 g
  • Papryka ostra wędzona 5 g
  • Oregano suszone 5 g
  • Kolendra mielona 3 g
  • Kmin rzymski 3 g
  • Limonka 1 szt
  • Sól, pieprz
  • Placki kukurydziane 3 szt

Podanie

  • Awokado, kostka 1 szt
  • Ser Cheddar, tarta 150 g
  • Kolendra świeża 20 g
  1. Zupa

    • Filet z kurczaka ugotuj w wodzie z dodatkiem rosołu z kury.
    • Na oleju podsmaż cebulę, czosnek, papryczkę chili i paprykę wędzoną.
    • Dodaj Tomato Pronto i przyprawy, zalej wywarem od gotowania kurczaka.
    • Zupę gotuj przez kilka minut, zmiksuj i dopraw do smaku.
    • Kurczaka poszarp wzdłuż włókien.
    • Placki kukurydziane pokrój w cienkie paski i usmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Podanie

    • Zupę podawaj z kurczakiem, awokado, cheddarem, udekorowaną Ramą, przygotowanymi chipsami kukurydzianymi oraz kolendrą.