+

Farsz

Pieczone ziemniaki

  • Ziemniaki duże 10 cu
  • Olej 50 ml
  • Wędzona papryka do smaku

Podanie

  • Cebula czerwona 120 g
  • Kolendra do dekoracji
  1. Farsz

    • Na oleju zasmaż wołowinę. Fix do potraw meksykańskich połącz z wodą i dodaj do wołowiny.
    • Dodaj czosnek, chili oraz pomidory z puszki. Całość duś na wolnym ogniu, dopraw do smaku .
    • Pod koniec dodaj odsączoną fasolę i pokrojoną kolendrę. Konsystencja powinna być gęsta.
  2. Pieczone ziemniaki

    • Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj w łupinie. Ugotowane i przestudzone przekrój na pół i wydrąż.
    • Delikat do mięs wymieszaj z olejem oraz wędzoną papryką i przesmaruj ziemniaki. Podpiecz je w piecu lub grilluj.
    • Na ziemniaki nałóż gotowy farsz, całość delikatnie zapiecz.
  3. Podanie

    • Podawaj z łyżką Ramy 24%, czerwoną cebulą pokrojoną w krążki ikolendrą.