Menu
+

Krokiety

  • Mąka krupczatka 350 g
  • Woda 1 l
  • Jaja 5 cu
  • Panko 200 g
  • Ser żółty(paski) 300 g

Sos tatarski

  • Ogórki konserwowe 100 g
  • Pieczarkikonserwowe (drobna kostka) 105 g
  • Koperek świeży 5 g
  • Przyprawy (sól i pieprz)Do smaku
  • ChrzanDo smaku

Podanie

  • Bukiet sałat 300 g
  • Rzodkiewki
  1. Krokiety

    • Puree ziemniaczane połącz z mąką, zalej ciepłą wodą, wymieszaj i odstaw do wystygnięcia.
    • Następnie dodaj 3 jajka, wyrób ciasto, uformuj krokiety nafaszerowane serem.
    • Krokiety panieruj w pozostałych jajkach i panko, usmaż na głębokim tłuszczu we frytkownicy w temperaturze 150°C.
  2. Sos tatarski

    • Wszystkie składniki sosupokrój w drobną kostkę, koperek posiekaj. Całość połącz z majonezem, chrzanem i dopraw do smaku według własnego uznania.
  3. Podanie

    • Krokiety podawaj z bukietem sałat i porcją sosu.