+

Krokiety

Sos tatarski

Podanie

  • Bukiet sałat 300 g
  • Rzodkiewki
  1. Krokiety

    • Puree ziemniaczane połącz z mąką, zalej ciepłą wodą, wymieszaj i odstaw do wystygnięcia.
    • Następnie dodaj 3 jajka, wyrób ciasto, uformuj krokiety nafaszerowane serem.
    • Krokiety panieruj w pozostałych jajkach i panko, usmaż na głębokim tłuszczu we frytkownicy w temperaturze 150°C.
  2. Sos tatarski

    • Wszystkie składniki sosupokrój w drobną kostkę, koperek posiekaj. Całość połącz z majonezem, chrzanem i dopraw do smaku według własnego uznania.
  3. Podanie

    • Krokiety podawaj z bukietem sałat i porcją sosu.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.