+

Warzywa

  • Fasolka szparagowa 500 g
  • Cukinia zielona 400 g
  • Groszek cukrowy 200 g
  • Szparagi zielone 250 g
  • Brokuły 600 g

Sos

  • Cebula (kostka) 200 g
  • Olej kokosowy
  • Czosnek (plasterki) 5 ząbków
  • Cukier brązowy 30 g
  • Sos rybny 50 ml
  • Trawa cytrynowa 200 g
  • Liście kafiru
  • Przyprawy: sól i pieprz
  • Sok z limonki 100 ml
  1. Warzywa

    • Oczyszczone warzywa pokrój w dowolny sposób, zblanszuj, a następnie zahartuj. Zwróć uwagę by warzywa były podobnej wielkości.
  2. Sos

    • Cebulę zasmaż na oleju kokosowym, dodaj czosnek, pastę curry, cukier brązowy, sos rybny, trawę cytrynową i całe liście kafiru. Całość chwilę zasmażaj.
    • Zalej Ramą Cremefine, dopraw esencją, solą, pieprzem i sokiem z limonki.
    • Gotuj kilka minut na wolnym ogniu.
    • Połącz z warzywami.