+

Mięso

  • Mięso z podudzia kurczaka bez skóry i kości 1.5 kg

Marynata

Warzywa

Ryż

  • Ryż jaśminowy 500 g
  1. Mięso

    • Podudzia pokrój na 30 kawałków.
  2. Marynata

    • Wymieszaj składniki marynaty.
    • Włóż do niej kawałki kurczaka i odstaw do lodówki na 12 godzin.
    • Kurczaka wyjmij z marynaty i nadziewaj na patyki szaszłykowe po 3 kawałki na jedną porcję.
    • Włóż do pieca nagrzanego do temperatury 210⁰C na około 12 minut. W połowie pieczenia polej pozostałą marynatą.
  3. Warzywa

    • Marchew obierz i pokrój wraz z cukinią w słupki, szalotkę obiarz.
    • Na połówki przekrój cebulę i rzodkiewkę, a Bok Choy na kawałki.
    • Warzywa kolejno zasmażaj na patelni. Następnie dodaj sos Sunshine Chili i chwilę podgrzewaj. Dopraw solą.
  4. Ryż

    • Ryż dobrze wypłucz w zimnej wodzie, a następnie zalej zimną wodą na centymetr ponad poziom ryżu.
    • Wstaw do pieca nagrzanego do temperatury 100⁰C (tryb parowania) - na 17 minut.
  5. Podanie

    • Szaszłyki z kurczaka podawaj z ryżem i warzywami.
+

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.
Załóż konto