+

Wołowina

Ryż jaśminowy

  • Ryż jaśminowy 500 g
  1. Wołowina

    • Cienkie plasterki mięsa zamarynuj w mieszance Ketjap Manis, Esencji bulionu wołowego, wina, oleju sezamowego i czosnku przez co najmniej godzinę.
    • Następnie obtocz w skrobi kukurydzianej, obsmaż na rozgrzanym oleju do miękkości.
    • Mięso przełóż do naczynia i pozostaw w ciepłym miejscu.
    • Zagotuj tłuczony pieprz w 0,5 l wody, odstaw na 5 minut, przecedź przez sito.
    • Na patelnię od smażenia mięsa wrzuć marchew i kalafior romanesco. Obsmaż połącz z mięsem. Dodaj tłuczony pieprz i sos Hoisin, dopraw cukrem i Ketjap Manis, na koniec dodaj kiełki.
    • Żeby uzyskać pożądaną konsystencję, dodaj odrobinę wody.
  2. Ryż jaśminowy

    • Podawaj z ugotowanym ryżem jaśminowym.
+