+

Bulion

  • Wołowina b/k 800 g
  • Woda 3 l
  • Anyż gwiazdki 5 szt
  • Cynamon laska 2 szt
  • Czosnek 1 główka
  • Liście kafiru 5 szt
  • Imbir 100 g
  • Cukier brązowy do smaku

Dodatki

  • Makaron ryżowy 500 g
  • Limonka 5 szt
  • Kiełki fasoli 150 g
  • Kolendra świeża, szczypiorek, sos rybny, chili świeże do smaku
  1. Bulion

    • Z przygotowanych składników ugotuj bulion.
    • Gotowy bulion przecedź, mięso pozostaw do serwowania.
  2. Dodatki

    • Makaron namocz i ugotuj, następnie wyporcjuj, dekorując plastrami wołowiny, kawałkami limonki oraz kiełkami.
    • Zalej bulionem, dopraw do smaku ziołami i sosem rybnym.
+