+

Wieprzowina

  1. Wieprzowina

    • Mięso pokrój w cienkie paski, dodaj mąkę kukurydzianą i odstaw.
    • Olej rozgrzej w woku, a następnie zblanszuj zamarynowaną wieprzowinę. Mięso wyjmij z woka i odstaw.
    • W tym samym woku przesmaż zieloną fasolkę, aż będzie lekko zrumieniona i chrupka. Zdejmij z patelni i odstaw.
    • Z woka odlej nadmiar oleju z poprzedniego smażenia, dodaj czosnek i krótko go przesmaż, aż odda swój aromat. Do czosnku dodaj chili, podsmażoną wieprzowinę i fasolkę, całość wymieszaj.
    • Następnie dodaj sos Ketjap Manis i dobrze wymieszaj.
    • Dla nadania bardziej wyrazistego smaku i aromatu dania wzbogaci je kilkoma kroplami oleju sezamowego.
+

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.